Maatvoerder

Solliciteer nu

Maatvoerder

Waal Vlaardingen

Solliciteer nu

Wat is vereist?

 • Minimaal mbo Bouwkunde werk- en denkniveau
 • Minimaal 3-5 jaar werkervaring met goede kennis van Total Station
 • Je heb oogt voor detail, denkt systematisch en je kunt goed organiseren en prioriteiten stellen
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, in woord
 • Houden van afwisseling met diverse werken op één dag, optimist en opkomen  voor je eigen belangen

Wat krijg je?

 • €4.300 - €5.900 bruto p/m (afhankelijk van kennis en ervaring)
 • 40-urige werkweek
 • 25 vakantiedagen, 15 roostervrije dagen en 3 korte verzuimdagen
 • Er zijn veel opleidingsmogelijkheden binnen Waal, zowel vakinhoudelijke als competentiegerichte
 • Pensioen bouw CAO & Infra
 • Mobiliteitsregeling (keuze leasewagen of mobiliteitsbudget)
 • Collectieve zorgverzekering, collectieve inkomensverzekering en thuiswerkregeling
 • Telefoon, laptop en/of iPad

Wat doe je?

 • 20% Tekeningen voorbereiden
 • 60% Buiten maatvoeren
 • 20% Inmetingen verwerken

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Wendy Bolmers

Personeelsfunctionaris

Vacature

Als Maatvoerder bij Waal ben je verantwoordelijk voor het nauwkeurig bepalen van de exacte positie van gebouwen en alle bijbehorende elementen, zowel binnen als buiten. Je werkt intensief samen met uitvoerders, projectleiders en werkvoorbereiders om ervoor te zorgen dat bouwprojecten starten op een solide basis van correcte metingen en coördinatie.

Jouw taak bestaat uit het interpreteren van blauwdrukken en tekeningen, waarbij je zorgvuldig de optimale locatie van gebouwen vaststelt. Je maakt een vertaling vanuit diverse 3D-modellen en tekeningen naar concrete maatvoering op de bouw. Dit vereist een combinatie van technische vaardigheden en een grondig begrip van bouwprocessen. Jouw nauwkeurigheid en samenwerking hierbij zijn belangrijk voor het succesvol uitvoeren van projecten. Daarnaast word je onderdeel van het Maatvoeringsteam, waarbij je nauw samenwerkt met je leidinggevende en twee maatvoerders.

Als je het leuk vindt om nauwkeurig en zelfstandig te werken, vooral buiten op locatie, en je prima onder druk kunt presteren met veranderende planningen en last-minute uitdagingen, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Maatvoerder

Op een leuke werkdag heb je helder weer waardoor je snel en precies je metingen kunt uitvoeren. Je werkt probleemloos samen met je collega's en alles verloopt volgens planning.

Op een minder leuke werkdag heb je te maken met slecht weer, wat je metingen bemoeilijkt. Daarnaast krijg je last-minute wijzigingen in de tekeningen en verschuivingen in de planning die voor extra stress zorgen.

 • 07:00
 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00

Voorbeeld uit de praktijk

Op de bouw past iets niet zoals gepland. Wat doe je?

Je begint met het terugkijken naar de originele tekening en zet deze in het assenstelsel. Vervolgens gebruik je je iPad om ter plaatse te meten en te controleren of alles correct staat volgens de tekening. Als je een fout ontdekt, meld je dit direct bij de uitvoerder zodat het probleem zo snel mogelijk kan worden opgelost. Door nauwkeurig te werken en goed te communiceren met het team, draag je bij aan het efficiënte verloop van het bouwproces en zorg je ervoor dat eventuele problemen snel worden aangepakt.

Groeipad

Bij Waal heb je een duidelijk groeipad. Dit groeipad maken we op maat, afhankelijk van de behoeften van zowel jou als het bedrijf. We leggen speciale nadruk op de combinatie van beide.

Maatvoerder

Werken bij Waal

Waal is niet alleen een gebouwenproducent, maar ook een platformorganisatie die een belangrijke positie inneemt in het complexe proces van de ontwikkeling, engineering en de realisatie van woningen. Het bedrijf is altijd in beweging en streeft voortdurend naar het toevoegen van meer waarde, verbetering en een hoge klanttevredenheid. Dit realiseren we door duurzaam samen te werken met diverse partners, door verspilling te minimaliseren en maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

Open sollicitatie
Staat jouw gewenste functie niet in ons banenoverzicht? Wij ontvangen graag open sollicitaties van gemotiveerde professionals. Denk je dat je bij ons past? Klik dan op deze link om je motivatie en cv op te sturen. We kijken uit naar je reactie!

 • Actief in Zuid-Holland
 • 150 medewerkers
 • 10% / 90%
 • Gem. leeftijd 40 jaar
 • Verzorgd casual
 • Beperkte thuiswerkmogelijkheden (afhankelijk van functie)

Collega's

Jaap (43) - Uitvoerder

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was ik werkzaam als ruwbouwuitvoerder bij een betonbouwbedrijf. Via een collega ben ik bij Waal terechtgekomen. Nu doe ik alle facetten van de bouw, van ruwbouw tot gevel en afbouw toe. Dit maakt het werk veel completer, en ik heb het reuze naar mijn zin.

Wat was je vorige baan?
Uitvoerder ruwbouw

Wat doe je in je vrije tijd?
Fietsen, klimmen en wakeboarden

Matthijs (39) - Planontwikkelaar

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Bij ons heerst een open, familiaire en sociale cultuur. We zijn ondernemend en innovatief, altijd in beweging. Er is veel ruimte voor eigen inbreng en autonomie. We zijn klein genoeg om flexibel te kunnen zijn en groot genoeg om slagvaardig te kunnen opereren. Onze projecten zijn vaak kortlopend, wat zorgt voor een hoge omloopsnelheid. Hierdoor is er veel afwisseling en een groot lerend effect, wat het werk zeer boeiend maakt.

Wat heb je gestudeerd?
Bouwkunde aan Haagse Hogeschool (BSc)

Wat doe je in je vrije tijd?
Uitjes met gezin, wedstrijdzeilen en varen

Jan (38) - Hoofduitvoerder

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Via via ben ik in contact gekomen met Waal, en na een heel leuk gesprek was ik meteen enthousiast. Zowel de projecten als de persoonlijke ontwikkelmogelijkheden spraken mij erg aan.

Wat was je vorige baan?
Uitvoerder

Wat doe je in je vrije tijd?
Voetballen, klussen aan mijn huis, leuke dingen ondernemen met mijn gezin.

René Hagenbeek (53) - Planontwikkelaar Bedrijfsbureau

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Mijn vorige functie als projectplanner vond ik te beperkt. Met deze gedachte was ik op zoek naar een rol binnen een middelgrote aannemer waarin ik mij met meerdere zaken in het voortraject kon bezighouden. Dit had ik snel gevonden bij Waal.

Wat was je vorige baan?
Projectplanner

Wat doe je in je vrije tijd?
In het zweet werken op de sportschool, concerten bezoeken, stedentripjes en de plaatselijke voetbalclub aanmoedigen in de Kuip.

Onno (42) - Projectleider

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben bij Waal komen werken om verschillende redenen. Waal werkt vooral in de regio, dicht bij huis, wat een goede werk/privé-balans geeft. Verder is het een bedrijf waar veel mogelijk is en iedereen aanspreekbaar is.

Wat heb je gestudeerd?
diverse BOB opleidingen en als laatste, post HBO bedrijfskundig management en ondernemerschap.

Wat doe je in je vrije tijd?
Strategie- en bordspellen, fietsen, wandelen en een drankje drinken op z'n tijd.

Marcel (58) - Projectleider

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Eerlijk gezegd heb ik niet gesolliciteerd. Na mijn stageperiode en een onderbreking voor de dienstplicht kon ik bij Waal gaan werken.

Wat heb je gestudeerd?
MTS Bouwkunde

Wat doe je in je vrije tijd?
Genieten van het leven en een beetje sporten

Christiaan (39) - Projectcoördinator

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was ik werkzaam bij een ander bouwbedrijf. Ik heb voor Waal gekozen omdat Waal mooie projecten realiseert die dichter bij mijn woonplaats liggen.

Wat was je vorige baan?
Werkvoorbereider bij een ander bouwbebedrijf

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten (zoals fietsen en hardlopen) en tijd doorbrengen met mijn gezin

Max (24) - Kostendeskundige

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Waal is mijn eerste werkgever en tevens de plek waar ik mijn derdejaars stage gedurende mijn HBO Vastgoedkunde heb volbracht. Ik ben afgestudeerd bij een collega-bouwer, Dura Vermeer. Na deze periode was het voor mij heel duidelijk dat ik een persoon ben die beter tot zijn recht komt wanneer niet alles omkaderd is of volgens bedrijfsprotocollen dient te gaan. De korte lijntjes en de vrijheid die dit bedrijf mij heeft geboden, hebben ervoor gezorgd dat ik kansen heb kunnen pakken en mijzelf goed heb kunnen ontwikkelen in mijn eerste jaren op de arbeidsmarkt.

Wat heb je gestudeerd?
HBO - Vastgoedkunde

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik heb mijn hele leven op vrij hoog niveau gevoetbald. Door blessureleed ben ik 1,5 jaar geleden verplicht gestopt, maar inmiddels ben ik het trainersvak ingerold. Ik ben dus graag op het voetbalveld te vinden. Verder houd ik van koken en ga ik graag uit eten bij de wat exclusievere restaurants om nieuwe ideeën op te doen.

Interessante baan?

Solliciteer nu