Trainee

Solliciteer nu

Trainee

Waal Vlaardingen

Solliciteer nu

Wat is vereist?

 • Minimaal hbo werk- en denkniveau
 • Je bent on­der­ne­mend en je houdt van aan­pak­ken
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift
 • Je bent detailgericht, besluitvaardig, organisatorisch en planningsvaardig

Wat krijg je?

 • €2.900 - €3.150 bruto p/m (afhankelijk van kennis en ervaring)
 • 40-urige werkweek
 • 25 vakantiedagen, 15 roostervrije dagen en 3 korte verzuimdagen
 • Er zijn veel opleidingsmogelijkheden binnen Waal, zowel vakinhoudelijke als competentiegerichte
 • Pensioen bouw CAO & Infra
 • Mobiliteitsregeling (keuze leasewagen of mobiliteitsbudget)
 • Collectieve zorgverzekering, collectieve inkomensverzekering en thuiswerkregeling
 • Telefoon, laptop en/of iPad

Wat doe je?

 • 30% Bouwplaatspersoneel en onderaannemers (maakpartners) aansturen
 • 20% Tekenwerk van leveranciers controleren en afstemmen
 • 20% Intern overleg
 • 10% Offertes aanvragen en verwerken
 • 10% Kwaliteitscontroles uitvoeren
 • 10% De voortgang van het werk bewaken en aansturen

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Wendy Bolmers

Personeelsfunctionaris

Vacature

Als Trainee bij Waal verken je actief verschillende afdelingen binnen het bedrijf, zoals de ontwikkeling, engineering, werkvoorbereiding en uitvoering. Hierbij doorgrond je het volledige bouwproces en leer je diverse functies kennen. Je ontwikkelt een diepgaand inzicht in de onderlinge verbanden tussen verschillende taken en afdelingen. Dit helpt je bij het vinden van de functie die het beste bij jou past. Tijdens deze periode voer je verschillende taken uit en ontwikkel je de vaardigheden om dit succesvol te doen.

Je bent verantwoordelijk voor het controleren en afstemmen van tekenwerk van leveranciers, het aanvragen en verwerken van offertes en het voorbereiden van inkoop van diverse onderdelen. Daarnaast stuur je het bouwplaatspersoneel en de onderaannemers (maakpartners) aan en voer je kwaliteitscontroles uit. Je overlegt met het projectteam, de opdrachtgever en architect en je bewaakt de voortgang van het werk op de bouwplaats en stuurt die aan.

Je wordt onderdeel van een projectteam met een projectleider, één of meerdere werkvoorbereiders, een aantal uitvoerders en eventueel een hoofduitvoerder.

Als je het leuk vindt om verschillende taken uit te voeren en je het uitdagend vindt om veel te leren over verschillende afdelingen, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Trainee

Op een leuke werkdag vliegen de dagen voorbij door de diverse afwisselende taken. Bij Waal krijg je veel verantwoordelijkheid als je dit wilt, waardoor je iedere dag veel leert.

Op een minder leuke werkdag krijg je eenvoudigere taken, zoals het ophalen of wegbrengen van monsters, tekeningen bestellen of vouwen.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00

Voorbeeld uit de praktijk

Je moet voorwerpen inkopen zonder duidelijkheid te hebben over hoe deze in de praktijk moeten worden uitgewerkt. Wat doe je?

Allereerst verdiep je jezelf in de voorwerpen via zelfstudie en gesprekken met ervaren collega's. Hierbij vraag je actief om begeleiding en stel je vragen over wat je niet duidelijk is. Vervolgens neem je het initiatief om de voorwerpen toe te passen in de praktijk en probeer je nieuwe ideeën te bedenken. Daarnaast reflecteer je na elke ervaring en leer je van successen en uitdagingen. Door initiatief te nemen en continu te blijven leren, kun je je vaardigheden verbeteren en effectiever worden in het gebruik van ingekochte voorwerpen.

Groeipad

Bij Waal heb je een duidelijk groeipad. Dit groeipad maken we op maat, afhankelijk van de behoeften van zowel jou als het bedrijf. We leggen speciale nadruk op de combinatie van beide. 

Trainee

Werken bij Waal

Waal is niet alleen een gebouwenproducent, maar ook een platformorganisatie die een belangrijke positie inneemt in het complexe proces van de ontwikkeling, engineering en de realisatie van woningen. Het bedrijf is altijd in beweging en streeft voortdurend naar het toevoegen van meer waarde en verbetering. Dit wordt gerealiseerd door duurzaam samen te werken met diverse partners, door verspilling te minimaliseren en maatschappelijk verantwoord te ondernemen, met als resultaat een hogere klanttevredenheid.

Open sollicitatie
Staat jouw gewenste functie niet in ons banenoverzicht? Wij ontvangen graag open sollicitaties van gemotiveerde professionals. Denk je dat je bij ons past? Klik dan op deze link om je motivatie en cv op te sturen. We kijken uit naar je reactie!

 • Actief in Zuid-Holland
 • 150 medewerkers
 • 10% / 90%
 • Gem. leeftijd 40 jaar
 • Verzorgd casual
 • Beperkte thuiswerkmogelijkheden (afhankelijk van functie)

Collega's

Jaap (42) - Uitvoerder

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was ik werkzaam als ruwbouwuitvoerder bij een betonbouwbedrijf. Via een collega ben ik bij Waal terechtgekomen. Nu doe ik alle facetten van de bouw, van ruwbouw tot gevel en afbouw toe. Dit maakt het werk veel completer, en ik heb het reuze naar mijn zin.

Wat was je vorige baan?
Uitvoerder ruwbouw

Wat doe je in je vrije tijd?
Fietsen, klimmen en wakeboarden

Matthijs (39) - Planontwikkelaar

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Bij ons heerst een open, familiaire en sociale cultuur. We zijn ondernemend en innovatief, altijd in beweging. Er is veel ruimte voor eigen inbreng en autonomie. We zijn klein genoeg om flexibel te kunnen zijn en groot genoeg om slagvaardig te kunnen opereren. Onze projecten zijn vaak kortlopend, wat zorgt voor een hoge omloopsnelheid. Hierdoor is er veel afwisseling en een groot lerend effect, wat het werk zeer boeiend maakt.

Wat heb je gestudeerd?
Bouwkunde aan Haagse Hogeschool (BSc)

Wat doe je in je vrije tijd?
Uitjes met gezin, wedstrijdzeilen en varen

Jan (38) - Hoofduitvoerder

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Via via ben ik in contact gekomen met Waal, en na een heel leuk gesprek was ik meteen enthousiast. Zowel de projecten als de persoonlijke ontwikkelmogelijkheden spraken mij erg aan.

Wat was je vorige baan?
Uitvoerder

Wat doe je in je vrije tijd?
Voetballen, klussen aan mijn huis, leuke dingen ondernemen met mijn gezin.

René Hagenbeek (52) - Planontwikkelaar Bedrijfsbureau

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Mijn vorige functie als projectplanner vond ik te beperkt. Met deze gedachte was ik op zoek naar een rol binnen een middelgrote aannemer waarin ik mij met meerdere zaken in het voortraject kon bezighouden. Dit had ik snel gevonden bij Waal.

Wat was je vorige baan?
Projectplanner

Wat doe je in je vrije tijd?
In het zweet werken op de sportschool, concerten bezoeken, stedentripjes en de plaatselijke voetbalclub aanmoedigen in de Kuip.

Onno (42) - Projectleider

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben bij Waal komen werken om verschillende redenen. Waal werkt vooral in de regio, dicht bij huis, wat een goede werk/privé-balans geeft. Verder is het een bedrijf waar veel mogelijk is en iedereen aanspreekbaar is.

Wat heb je gestudeerd?
diverse BOB opleidingen en als laatste, post HBO bedrijfskundig management en ondernemerschap.

Wat doe je in je vrije tijd?
Strategie- en bordspellen, fietsen, wandelen en een drankje drinken op z'n tijd.

Marcel (58) - Projectleider

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Eerlijk gezegd heb ik niet gesolliciteerd. Na mijn stageperiode en een onderbreking voor de dienstplicht kon ik bij Waal gaan werken.

Wat heb je gestudeerd?
MTS Bouwkunde

Wat doe je in je vrije tijd?
Genieten van het leven en een beetje sporten

Christiaan (39) - Projectcoördinator

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was ik werkzaam bij een ander bouwbedrijf. Ik heb voor Waal gekozen omdat Waal mooie projecten realiseert die dichter bij mijn woonplaats liggen.

Wat was je vorige baan?
Werkvoorbereider bij een ander bouwbebedrijf

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten (zoals fietsen en hardlopen) en tijd doorbrengen met mijn gezin

Max (24) - Kostendeskundige

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Waal is mijn eerste werkgever en tevens de plek waar ik mijn derdejaars stage gedurende mijn HBO Vastgoedkunde heb volbracht. Ik ben afgestudeerd bij een collega-bouwer, Dura Vermeer. Na deze periode was het voor mij heel duidelijk dat ik een persoon ben die beter tot zijn recht komt wanneer niet alles omkaderd is of volgens bedrijfsprotocollen dient te gaan. De korte lijntjes en de vrijheid die dit bedrijf mij heeft geboden, hebben ervoor gezorgd dat ik kansen heb kunnen pakken en mijzelf goed heb kunnen ontwikkelen in mijn eerste jaren op de arbeidsmarkt.

Wat heb je gestudeerd?
HBO - Vastgoedkunde

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik heb mijn hele leven op vrij hoog niveau gevoetbald. Door blessureleed ben ik 1,5 jaar geleden verplicht gestopt, maar inmiddels ben ik het trainersvak ingerold. Ik ben dus graag op het voetbalveld te vinden. Verder houd ik van koken en ga ik graag uit eten bij de wat exclusievere restaurants om nieuwe ideeën op te doen.

Sollicitatieproces

Eerste gesprek
Tweede gesprek
Aanbod

Interessante baan?

Solliciteer nu