Projectcoördinator

Solliciteer nu

Projectcoördinator

Waal Vlaardingen

Solliciteer nu

Wat is vereist?

 • Minimaal hbo werk- en denkniveau
 • Minimaal 3 tot 5 jaar relevante werkervaring in nieuwbouw van woningen
 • Je kunt goed zelfstandig werken
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift
 • Oog voor detail, besluitvaardigheid, open voor ideeën en sterk in organiseren en motiveren

Wat krijg je?

 • €4.100 - €5.750 bruto p/m (afhankelijk van kennis en ervaring)
 • 40-urige werkweek
 • 25 vakantiedagen, 15 roostervrije dagen en 3 korte verzuimdagen
 • Er zijn veel opleidingsmogelijkheden binnen Waal, zowel vakinhoudelijke als competentiegerichte
 • Pensioen bouw CAO & Infra
 • Mobiliteitsregeling (keuze leasewagen of mobiliteitsbudget)
 • Collectieve zorgverzekering, collectieve inkomensverzekering en thuiswerkregeling
 • Telefoon, laptop en/of iPad

Wat doe je?

 • 25% De inkoop voorbereiden
 • 30% Onderaannemers en andere betrokken partijen aansturen
 • 25% Planningen opstellen en bewaken
 • 20% Eisen, veiligheid en kwaliteit van producten controleren

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Wendy Bolmers

Personeelsfunctionaris

Vacature

Als Projectcoördinator bij Waal ben je verantwoordelijk voor het proces om uiteindelijk de uitvoering te voorzien van alle benodigde informatie. Je speelt een belangrijke rol in het coördineren van verschillende partijen en producten, zowel in samenwerking met je projectleider als zelfstandig. Je taken bestaan onder andere uit het voorbereiden en inkopen van partijen en producten, waarbij je goed let op de vereisten van het project. Daarnaast stuur je partners aan en in sommige gevallen architecten, constructeurs en adviseurs. Het opstellen en bewaken van planningen is een belangrijk onderdeel van je werkzaamheden. Hierbij zorg je ervoor dat projecten binnen de gestelde tijdlijnen worden uitgevoerd.

Als projectcoördinator ben je vertrouwd met BIM (Solibri, BIM-Collab en Revit) en weet je hoe je deze kunt benutten om projecten efficiënt te laten verlopen. Je bent constant alert op het naleven van de juiste eisen, veiligheidsnormen en kwaliteitsstandaarden door alle betrokken partijen. Je signaleert tijdig eventuele meer- of minderwerk situaties en neemt daarin proactief maatregelen. Je zorgt voor de uitwerking van onderdelen met aandacht voor veiligheid, hoge kwaliteit en uitvoerbaarheid tegen de meest economische kostprijs.

Je gaat werken in een projectteam van de afdeling Productie, samen met minimaal een projectleider en een uitvoerder. Bij grotere projecten werk je samen in een team met meerdere uitvoerders en collega projectcoördinatoren en eventueel een trainee of stagiair.

Als je het leuk vindt om te zorgen voor duidelijke afspraken en verwachtingen door heldere communicatie en je vindt het prettig om gestructureerd en geordend te werk te gaan, dan is dit de baan voor jou.

Werkweek

Projectcoördinator

Op een leuke werkdag heb je samen met je team succesvol een technisch onderdeel uitgewerkt dat goed functioneert. Hierbij heb je zichtbaar het doel bereikt en waardering ontvangen voor je werk.

Op een minder leuke werkdag gaat er extra tijd en energie naar externe partijen die afspraken niet nakomen, wat de planning verstoort en extra afstemming vergt.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00

Voorbeeld uit de praktijk

Je hebt twee afzonderlijke partijen ingekocht die nu moeten samenwerken en enkele zaken moeten afstemmen. Wat doe je?

Als projectcoördinator breng je verschillende partijen samen en faciliteer je regelmatige overleggen, zowel live op locatie als digitaal via Teams. Tijdens deze overleggen bespreek je elkaars verwachtingen en onderzoek je de haalbaarheid van de planning. Je zorgt ervoor dat alle partijen op de hoogte zijn van de benodigde informatie en de planning daarvan. Indien nodig, coördineer je de afstemming en goedkeuring van derde partijen. Daarbij houd je rekening met verwerkingstijden en productieprocessen. Je stemt deze af met alle betrokkenen om een soepel proces te garanderen.

Groeipad

Bij Waal heb je een duidelijk groeipad. Dit groeipad wordt op maat gemaakt, afhankelijk van de behoeften van zowel de medewerker als het bedrijf. Er wordt speciale nadruk gelegd op de combinatie van beide.

Zelfstandig Projectcoördinator
Senior Projectcoördinator
Projectleider/Planontwikkelaar

Werken bij Waal

Waal is niet alleen een gebouwenproducent, maar ook een platformorganisatie die een belangrijke positie inneemt in het complexe proces van de ontwikkeling, engineering en de realisatie van woningen. Het bedrijf is altijd in beweging en streeft voortdurend naar het toevoegen van meer waarde en verbetering. Dit wordt gerealiseerd door duurzaam samen te werken met diverse partners, door verspilling te minimaliseren en maatschappelijk verantwoord te ondernemen, met als resultaat een hogere klanttevredenheid.

Open sollicitatie
Staat jouw gewenste functie niet in ons banenoverzicht? Wij ontvangen graag open sollicitaties van gemotiveerde professionals. Denk je dat je bij ons past? Klik dan op deze link om je motivatie en cv op te sturen. We kijken uit naar je reactie!

 • Actief in Zuid-Holland
 • 150 medewerkers
 • 10% / 90%
 • Gem. leeftijd 40 jaar
 • Verzorgd casual
 • Beperkte thuiswerkmogelijkheden (afhankelijk van functie)

Collega's

Jaap (42) - Uitvoerder

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was ik werkzaam als ruwbouwuitvoerder bij een betonbouwbedrijf. Via een collega ben ik bij Waal terechtgekomen. Nu doe ik alle facetten van de bouw, van ruwbouw tot gevel en afbouw toe. Dit maakt het werk veel completer, en ik heb het reuze naar mijn zin.

Wat was je vorige baan?
Uitvoerder ruwbouw

Wat doe je in je vrije tijd?
Fietsen, klimmen en wakeboarden

Matthijs (39) - Planontwikkelaar

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Bij ons heerst een open, familiaire en sociale cultuur. We zijn ondernemend en innovatief, altijd in beweging. Er is veel ruimte voor eigen inbreng en autonomie. We zijn klein genoeg om flexibel te kunnen zijn en groot genoeg om slagvaardig te kunnen opereren. Onze projecten zijn vaak kortlopend, wat zorgt voor een hoge omloopsnelheid. Hierdoor is er veel afwisseling en een groot lerend effect, wat het werk zeer boeiend maakt.

Wat heb je gestudeerd?
Bouwkunde aan Haagse Hogeschool (BSc)

Wat doe je in je vrije tijd?
Uitjes met gezin, wedstrijdzeilen en varen

Jan (38) - Hoofduitvoerder

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Via via ben ik in contact gekomen met Waal, en na een heel leuk gesprek was ik meteen enthousiast. Zowel de projecten als de persoonlijke ontwikkelmogelijkheden spraken mij erg aan.

Wat was je vorige baan?
Uitvoerder

Wat doe je in je vrije tijd?
Voetballen, klussen aan mijn huis, leuke dingen ondernemen met mijn gezin.

René Hagenbeek (52) - Planontwikkelaar Bedrijfsbureau

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Mijn vorige functie als projectplanner vond ik te beperkt. Met deze gedachte was ik op zoek naar een rol binnen een middelgrote aannemer waarin ik mij met meerdere zaken in het voortraject kon bezighouden. Dit had ik snel gevonden bij Waal.

Wat was je vorige baan?
Projectplanner

Wat doe je in je vrije tijd?
In het zweet werken op de sportschool, concerten bezoeken, stedentripjes en de plaatselijke voetbalclub aanmoedigen in de Kuip.

Onno (42) - Projectleider

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben bij Waal komen werken om verschillende redenen. Waal werkt vooral in de regio, dicht bij huis, wat een goede werk/privé-balans geeft. Verder is het een bedrijf waar veel mogelijk is en iedereen aanspreekbaar is.

Wat heb je gestudeerd?
diverse BOB opleidingen en als laatste, post HBO bedrijfskundig management en ondernemerschap.

Wat doe je in je vrije tijd?
Strategie- en bordspellen, fietsen, wandelen en een drankje drinken op z'n tijd.

Marcel (58) - Projectleider

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Eerlijk gezegd heb ik niet gesolliciteerd. Na mijn stageperiode en een onderbreking voor de dienstplicht kon ik bij Waal gaan werken.

Wat heb je gestudeerd?
MTS Bouwkunde

Wat doe je in je vrije tijd?
Genieten van het leven en een beetje sporten

Christiaan (39) - Projectcoördinator

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was ik werkzaam bij een ander bouwbedrijf. Ik heb voor Waal gekozen omdat Waal mooie projecten realiseert die dichter bij mijn woonplaats liggen.

Wat was je vorige baan?
Werkvoorbereider bij een ander bouwbebedrijf

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten (zoals fietsen en hardlopen) en tijd doorbrengen met mijn gezin

Max (24) - Kostendeskundige

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Waal is mijn eerste werkgever en tevens de plek waar ik mijn derdejaars stage gedurende mijn HBO Vastgoedkunde heb volbracht. Ik ben afgestudeerd bij een collega-bouwer, Dura Vermeer. Na deze periode was het voor mij heel duidelijk dat ik een persoon ben die beter tot zijn recht komt wanneer niet alles omkaderd is of volgens bedrijfsprotocollen dient te gaan. De korte lijntjes en de vrijheid die dit bedrijf mij heeft geboden, hebben ervoor gezorgd dat ik kansen heb kunnen pakken en mijzelf goed heb kunnen ontwikkelen in mijn eerste jaren op de arbeidsmarkt.

Wat heb je gestudeerd?
HBO - Vastgoedkunde

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik heb mijn hele leven op vrij hoog niveau gevoetbald. Door blessureleed ben ik 1,5 jaar geleden verplicht gestopt, maar inmiddels ben ik het trainersvak ingerold. Ik ben dus graag op het voetbalveld te vinden. Verder houd ik van koken en ga ik graag uit eten bij de wat exclusievere restaurants om nieuwe ideeën op te doen.

Sollicitatieproces

Eerste gesprek met leidinggevende
± Binnen 3 dagen
Tweede gesprek met Directielid
± Binnen 3 dagen
Eventueel projectbezoek om Waal beter te leren kennen
Aanbod

Interessante baan?

Solliciteer nu