Planontwikkelaar

Waal Vlaardingen

Wat is vereist?

 • Hbo werk- en denkniveau
 • Minimaal 10 jaar relevante werkervaring
 • Vaktechnisch goed onderlegd en in staat om onder tijdsdruk te werken
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift
 • Je bent besluitvaardig, motiverend, georganiseerd, planmatig en systematisch

Wat krijg je?

 • €5.500 - €7.000 bruto p/m (afhankelijk van kennis en ervaring)
 • 40-urige werkweek
 • 25 vakantiedagen, 15 roostervrije dagen en 3 kort verzuimdagen
 • Er zijn veel opleidingsmogelijkheden binnen Waal, zowel vakinhoudelijke als competentiegerichte
 • Pensioen bouw CAO & Infra
 • Mobiliteitsregeling (keuze leasewagen of mobiliteitsbudget)
 • Collectieve zorgverzekering, collectieve inkomensverzekering en thuiswerkregeling
 • Telefoon, laptop en/of iPad

Wat doe je?

 • 40% Technische afstemming, specificatie en controle uitvoeren
 • 25% Afstemming met de klant, adviseurs, partners en stakeholders
 • 15% Proces, planning, risicomanagement uitvoeren
 • 10% Afstemmen met collega's
 • 10% Werken aan concepten en afdelingsdoelstellingen

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Interesse

Heb je een vraag of ben je geïnteresseerd? Neem contact met ons op.

Wendy Bolmers

Personeelsfunctionaris

Vacature

Als Planontwikkelaar bij Waal ben je verantwoordelijk voor het leiden van meerdere projecten in de verschillende processen van ontwikkeling binnen de afdeling Engineering. Met jouw uitgebreide expertise denk je vanaf de SO-fase actief mee met klanten om projecten haalbaar en kostenefficiënt te maken. Je werkt samen met adviseurs en partners om bestaande ontwerpen te optimaliseren op technisch vlak en slimme keuzes te maken in ontwerp, bouwmethoden en materiaalgebruik. Je doet dit met de focus op kwaliteit, betaalbaarheid, risicobeheersing en veiligheid.

Daarbij coördineer en verzorg je het technisch ontwerp voor vergunningsaanvragen, onderhoud je contact met belangrijke stakeholders, zoals lokale overheden en NUTS-bedrijven en zorg je voor de benodigde vergunningen en ontheffingen. In samenwerking met de manager engineering stel je passende aanbiedingen op en leg je deze vast in contracten. Na afronding draag je zorg voor een duidelijke overdracht naar de Productieafdeling.

Je wordt onderdeel van het team Engineering, bestaande uit een manager engineering, kostendeskundigen, planners en planontwikkelaars.

Vind je het leuk om te streven naar verbetering, kan je goed luisteren naar de behoeften van klanten en heb je graag een doorslaggevende rol in het efficiënt uit ontwikkelen van projecten, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Planontwikkelaar

Op een leuke werkdag geniet je van de levendige sfeer op de afdeling, waar samenwerking en plezier centraal staan. Je werkt hard aan innovatieve oplossingen die leiden tot tevreden klanten en succes.

Op een minder leuke werkdag kan het verwerken van een negatieve uitslag van een aanbesteding of tender energie kosten.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00

Voorbeeld uit de praktijk

Na berekening van het door de opdrachtgever aangeleverde ontwerp voor een appartementengebouw blijkt het plan niet binnen het budget te passen. Wat doe je?

Je analyseert het ontwerp grondig en zoekt optimalisatiemogelijkheden op basis van expertise door kritische vragen te stellen over logica, bouwmethodiek, repetitie, maakbaarheid, energiezuinigheid en kostenbesparing. Daarbij werk je samen met collega's, adviseurs en de opdrachtgever om het ontwerp te herzien en een helder kader te behouden voor verdere uitwerking. Na afstemming verwerk je de verbeteringen in overzichten met financiële besparingen en je legt afspraken vast in documenten. Hiermee demonstreer je de meerwaarde van jouw team, wat je motiveert voor het verdere projectverloop.

Groeipad

Bij Waal heb je een duidelijk groeipad. Dit groeipad maken we op maat, afhankelijk van de behoeften van zowel jou als het bedrijf. We leggen speciale nadruk op de combinatie van beide. 

Planontwikkelaar

Werken bij Waal

Waal is niet alleen een gebouwenproducent, maar ook een platformorganisatie die een belangrijke positie inneemt in het complexe proces van de ontwikkeling, engineering en de realisatie van woningen. Het bedrijf is altijd in beweging en streeft voortdurend naar het toevoegen van meer waarde en verbetering. Dit wordt gerealiseerd door duurzaam samen te werken met diverse partners, door verspilling te minimaliseren en maatschappelijk verantwoord te ondernemen, met als resultaat een hogere klanttevredenheid.

Open sollicitatie
Staat jouw gewenste functie niet in ons banenoverzicht? Wij ontvangen graag open sollicitaties van gemotiveerde professionals. Denk je dat je bij ons past? Klik dan op deze link om je motivatie en cv op te sturen. We kijken uit naar je reactie!

 • Actief in Zuid-Holland
 • 150 medewerkers
 • 10% / 90%
 • Gem. leeftijd 40 jaar
 • Verzorgd casual
 • Beperkte thuiswerkmogelijkheden (afhankelijk van functie)

Collega's

Jaap (42) - Uitvoerder

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was ik werkzaam als ruwbouwuitvoerder bij een betonbouwbedrijf. Via een collega ben ik bij Waal terechtgekomen. Nu doe ik alle facetten van de bouw, van ruwbouw tot gevel en afbouw toe. Dit maakt het werk veel completer, en ik heb het reuze naar mijn zin.

Wat was je vorige baan?
Uitvoerder ruwbouw

Wat doe je in je vrije tijd?
Fietsen, klimmen en wakeboarden

Matthijs (39) - Planontwikkelaar

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Bij ons heerst een open, familiaire en sociale cultuur. We zijn ondernemend en innovatief, altijd in beweging. Er is veel ruimte voor eigen inbreng en autonomie. We zijn klein genoeg om flexibel te kunnen zijn en groot genoeg om slagvaardig te kunnen opereren. Onze projecten zijn vaak kortlopend, wat zorgt voor een hoge omloopsnelheid. Hierdoor is er veel afwisseling en een groot lerend effect, wat het werk zeer boeiend maakt.

Wat heb je gestudeerd?
Bouwkunde aan Haagse Hogeschool (BSc)

Wat doe je in je vrije tijd?
Uitjes met gezin, wedstrijdzeilen en varen

Jan (38) - Hoofduitvoerder

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Via via ben ik in contact gekomen met Waal, en na een heel leuk gesprek was ik meteen enthousiast. Zowel de projecten als de persoonlijke ontwikkelmogelijkheden spraken mij erg aan.

Wat was je vorige baan?
Uitvoerder

Wat doe je in je vrije tijd?
Voetballen, klussen aan mijn huis, leuke dingen ondernemen met mijn gezin.

René Hagenbeek (52) - Planontwikkelaar Bedrijfsbureau

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Mijn vorige functie als projectplanner vond ik te beperkt. Met deze gedachte was ik op zoek naar een rol binnen een middelgrote aannemer waarin ik mij met meerdere zaken in het voortraject kon bezighouden. Dit had ik snel gevonden bij Waal.

Wat was je vorige baan?
Projectplanner

Wat doe je in je vrije tijd?
In het zweet werken op de sportschool, concerten bezoeken, stedentripjes en de plaatselijke voetbalclub aanmoedigen in de Kuip.

Onno (42) - Projectleider

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben bij Waal komen werken om verschillende redenen. Waal werkt vooral in de regio, dicht bij huis, wat een goede werk/privé-balans geeft. Verder is het een bedrijf waar veel mogelijk is en iedereen aanspreekbaar is.

Wat heb je gestudeerd?
diverse BOB opleidingen en als laatste, post HBO bedrijfskundig management en ondernemerschap.

Wat doe je in je vrije tijd?
Strategie- en bordspellen, fietsen, wandelen en een drankje drinken op z'n tijd.

Marcel (58) - Projectleider

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Eerlijk gezegd heb ik niet gesolliciteerd. Na mijn stageperiode en een onderbreking voor de dienstplicht kon ik bij Waal gaan werken.

Wat heb je gestudeerd?
MTS Bouwkunde

Wat doe je in je vrije tijd?
Genieten van het leven en een beetje sporten

Christiaan (39) - Projectcoördinator

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was ik werkzaam bij een ander bouwbedrijf. Ik heb voor Waal gekozen omdat Waal mooie projecten realiseert die dichter bij mijn woonplaats liggen.

Wat was je vorige baan?
Werkvoorbereider bij een ander bouwbebedrijf

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten (zoals fietsen en hardlopen) en tijd doorbrengen met mijn gezin

Max (24) - Kostendeskundige

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Waal is mijn eerste werkgever en tevens de plek waar ik mijn derdejaars stage gedurende mijn HBO Vastgoedkunde heb volbracht. Ik ben afgestudeerd bij een collega-bouwer, Dura Vermeer. Na deze periode was het voor mij heel duidelijk dat ik een persoon ben die beter tot zijn recht komt wanneer niet alles omkaderd is of volgens bedrijfsprotocollen dient te gaan. De korte lijntjes en de vrijheid die dit bedrijf mij heeft geboden, hebben ervoor gezorgd dat ik kansen heb kunnen pakken en mijzelf goed heb kunnen ontwikkelen in mijn eerste jaren op de arbeidsmarkt.

Wat heb je gestudeerd?
HBO - Vastgoedkunde

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik heb mijn hele leven op vrij hoog niveau gevoetbald. Door blessureleed ben ik 1,5 jaar geleden verplicht gestopt, maar inmiddels ben ik het trainersvak ingerold. Ik ben dus graag op het voetbalveld te vinden. Verder houd ik van koken en ga ik graag uit eten bij de wat exclusievere restaurants om nieuwe ideeën op te doen.

Sollicitatieproces

Telefonisch kennismakingsgesprek met leidinggevende
± 1-2 weken
Eerste gesprek met leidinggevende
± Binnen 3 dagen
Tweede gesprek met Directielid
± Binnen 1 week
Arbeidsvoorwaardengesprek
± Binnen 2 dagen
Aanbod

Interessante baan?

Interesse Solliciteer nu